131019098
30 Nisan 2024, Salı

Gür Saçlara Kavuşma Formülü: Saç Kök Hücre

3 Nisan 2024, Çarşamba 21:23

     


Günümüzün en büyük problemlerinden biri de saç dökülmesidir. Saç dökülmesi ile karşı karşıya kalan kişiler Ankara saç kök hücre yöntemi sayesinde eskisinden çok daha gür ve sağlıklı saçlara sahip olabilir.

Saç dökülmesinin tek etkisi seyreklik ya da kellik değil aynı zamanda psikolojik olarak da kişileri oldukça etkiler. Saç dökülmesi ile başa çıkmak için de en çok tercih edilen yöntemlerden biri saç kök hücre yöntemidir. Bu yöntem sayesinde kişinin kendi saç köklerinden alınmış olan kök hücrelerinin saç dökülmesi yaşadığı bölgelere direkt olarak aktarılmasıdır. Bu anlamda daha hızlı ve gür saçlar çıkabilir.

Ankara Saç Kök Hücre

Saç dökülmesi problemi aslında genetik olarak aktarılabilir. Bu anlamda ne kadar çok saç dökülmesine engelleyici ürünler kullanmasa da bunun önüne geçilemez. Saç dökülmesi yaşayan kişiler Ankara saç kök hücre sayesinde eski saçlarından daha gür saçları kavuşabilir. Kök hücre saç ekimi işlemi sayesinde kişilerin kendi saç köklerinden alınmış olan kök hücrelerin direkt olarak saç dökülmesinin yoğun olduğu bölgelere nakledilme işlemidir.

Saç kökü hücresinde çok daha etkili bir şekilde büyümesini ve iyileşmesine yardımcı olacaktır. Kök hücreler saç folikülleri üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Burada yeni saç büyümesini teşvik ederken aynı zamanda saç dökülmesini de durdurmaktadır. Saç dökülmesi yaşayan kişiler için oldukça ideal bir çözüm olduğu söylenebilir. Aynı zamanda kalıcı ve etkili bir çözümdür. Ancak bu yöntemin kalıcılığı kişinin saç dökülme sebebi, uygulama şekli ve yöntemin etkinliğine göre değişir.

Saç Kök Hücre ne Zaman Etkisini Gösterir?

Genel anlamda saç dökülmesi kişiden kişiye göre farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Bu anlamda saç kök hücre etkisi de farklı zamanlarda kendini gösterir. Ancak ortalama olarak bakıldığında Ankara saç kök hücre tedavisinden sonra bir ila üç ay içerisinde tedavinin etkileri görülmeye başlamaktadır. Bu durum saçın katagen -  telojen -  anajen evreleri ile ilgili olduğu söylenebilir. Tam sonuç için 6 ay beklemek gerekir.

Saç Kök Hücre Tedavisinin Faydaları ve Avantajları

Saç kökü hücre tedavisinin çok çeşitli avantajları bulunmaktadır. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Doğal saçın direkt olarak büyümesini desteklemektedir.
  • Ayaktan tedavi uygulanabilmektedir.
  • Yaşlı ya da zayıf folikülleri kolay bir şekilde uyarmaktadır.
  • Saç derisinin tahrişi, saç derisindeki enfeksiyon ya da alerjik reaksiyonlar gibi diğer tedaviler içinde yan etki oluşturmamaktadır.
  • Saç foliküllerini kolayca güçlendirebilmektedir.

Botoks Nedir? Botoks Hangi Bölgelere Uygulanır? 

Cilt üzerine uygulanan Clostridium botulinum ismi de verilen botoks aslında bakterilerden elde edilmiş bir toksindir. Sinir uçlarında ki iletim sağlamaya yarayan Ankara botoks işlemi çok çeşitli yerlerde uygulana bilmektedir. Sinir uçlarındaki maddelerin salınımını engeller. Bu anlamda sinirler ve sinirlerin ulaşmış oldu organlar arasındaki iletimi direkt olarak durdurarak etkisini göstermektedir.

Botoks işlemi, sinir iletimini durmasıyla beraber sinirin ulaşacağı organların işlevinin tamamen kaybolmasına ya da azalmasına da sağlamaktadır. Kozmetik ve estetik amaçlı olarak mimi kaslarıyla hareketleri azaltarak yüzdeki kırışıklıkları büyük bir oranda azaltmayı amaçlar. Kırışıklıkların oluşumunu engellemek Ankara botoks işlemi ile kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Aynı zamanda aşırı terleme ya da migren ağrılarını azaltmak için kullanılır.

Botoks ile Yapılan Tedaviler Nelerdir?

Botoks genel anlamda kırışıklığı azaltmak olarak bilinen bir yöntemdir. Ancak çok çeşitli tedavi yöntemleri Ankara botoks ile oluşturulabilmektedir. Botoks ile yapılan diğer tedaviler şu şekilde sıralanabilir;

  • Servikal distoni,
  • Şaşılık,
  • Kas kontraktürleri,
  • Aşırı terleme,
  • Kronik migren,
  • İdrar tutamama problemleri botoks Ankara tedavisinde kullanılır.
  • Göz seğirmesi de tedaviler arasında yer almaktadır.

Botoks Kimlere Yapılabilir? Kimler Botoks Yaptırabilir?

Botoks işlemi her yaşa uygulanabilecek bir işlem değildir. Bu sebeple belirli bir yaş aralığında olmak gerekir. 18- 65 yaş arasında olan kişiler botoks Ankara ile istediği tedavi yöntemini uygulayabilir. Ancak bunun için doktorla görüşmek önemlidir.

Emzirme ya da hamilelik gibi durumlar kişilerin botoks yapmasına engel durumlar arasında yer alır. Bu sebeple botoks Ankara tercih edilecekse mutlaka doktor ile detaylı bir görüşme sağlanmalı ve buna yönelik işlem yaptırılmalıdır.

 







 
Son Eklenen Haberler